GDPR

Declarație privind protecția datelor cu caracter personal

În prezenta Declarație cu privire la protecția datelor vă informăm cu privire la modul în care sunt procesate datele cu caracter personal, în situația în care intrați pe pagina noastră de internet https://4shoes.ro

Datele cu caracter personal constituie informații care se referă la o persoană identificată sau identificabilă. Din această categorie fac parte toate datele care permit tragerea de concluzii cu privire la identitatea acesteia, ca de exemplu numele dumneavoastră, adresa dumneavoastră poștală sau de e-mail. Datele statistice pe care le prelevăm, spre exemplu, atunci când intrați pe pagina noastră de internet și care nu pot fi puse în legătură cu persoana dumneavoastră nu se înscriu în categoria datelor cu caracter personal.

Puteți tipări sau stoca prezenta Declarație cu privire la protecția datelor cu caracter personal, utilizând în acest sens funcțiile uzuale pe care vi le pune la dispoziție sistemul dumneavoastră de navigare ( browser). Puteți descărca și arhiva prezenta Declarație privind protecția datelor cu caracter personal în format PDF făcând clic aici.

Conținutul prezentei declarații privind protecția datelor cu caracter personal

1. Persoana de contact

Persoana de contact și care poartă totodată responsabilitatea în ceea ce privește procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, atunci când intrați pe pagina noastră de internet, în conformitate cu Regulamentul UE privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul General privind protecția datelor) este


Awintoo Romania SRL
Calea Aviatorilor nr.4
Hala B, Birou Acila
307200 Timisoara, Romania


(denumit în continuare „Awintoo“)
Telefon: +43 (0) 720 230 333

E-Mail: gdpr@awintoo.com

De asemenea, aveți posibilitatea să vă adresați oricând responsabilului nostru pentru protecția datelor în legătură cu orice aspect aflat în legătură cu produsele noastre sau cu vizitarea paginii noastre de internet privitor la subiectul protecției datelor. Acesta poate fi contactat la adresa poștală, precum și la adresa de e-mail de mai sus ( adresare „în atenția responsabilului pentru protecția datelor“ ).

2. Procesarea datelor cu ocazia vizitării paginii noastre de internet

2.1 Accesarea paginii noastre de internet / datele de accesare

Pentru a face posibilă folosirea paginii noastre de internet, noi prelevăm de fiecare dată când intrați pe aceasta datele de accesare, care sunt furnizate în mod automat de către sistemul de navigare ( browser) pe care îl folosiți. Datele de accesare se referă, în special, la următoarele aspecte:

· Adresa de IP a echipamentului care transmite solicitarea,

· Data și ora solicitării,

· Adresa de internet a paginii apelate și adresa de internet a paginii de pe care se transmite solicitarea,

· Date cu privire sistemul de navigare ( browser) și sistemul de operare utilizat,

· Date de identificare online (spre exemplu, datele de identificare a echipamentului, datele de identificare a sesiunii ( Session-IDs) etc.).

Procesarea datelor în cazul respectivelor date de accesare este necesară pentru a permite vizitarea paginii de internet și pentru a asigura pe termen lung funcționalitatea și siguranța sistemelor pe care le folosim. Datele de accesare sunt stocate temporar, în scopurile menționate anterior, în fișiere jurnal interne, care permit generarea datelor de ordin statistic cu privire la vizitarea paginii noastre de internet, pe care le vom utiliza în scopul dezvoltării în continuare a paginii noastre de internet ținând cont de obișnuințele de navigare ale vizitatorilor noștri (spre exemplu, în situația în care numărul vizitatorilor care folosesc telefoanele mobile pentru apelarea paginilor de internet crește) și pentru a asigura managementul administrativ general al paginii noastre de internet. Baza legală cu privire la aceasta o constituie, așa cum am menționat anterior, existența unui interes legitim din partea noastră, în conformitate cu prevederile art. 6, alin 1, sub-alin. 1, lit. f al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ] [1]

2.2 Realizarea contactului

Aveți la dispoziție mai multe variante pentru a intra în legătură cu noi. Printre acestea se numără formularul de contact, transmiterea unui mesaj la adresa noastră de e-mail sau apelarea service-ului nostru telefonic. În acest scop vom procesa datele exclusiv pentru realizarea contactului cu dumneavoastră. Baza legală o constituie art. 6, alin. 1, lit. b a Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ]. Datele prelevate de către noi cu ocazia utilizării formularului de contact se șterg automat după procesarea integrală a solicitării dumneavoastră, excepție făcând doar acele situații în care datele sunt necesare pentru executarea unor obligații contractuale sau în temeiul legii (a se vedea capitolul „Durata stocării datelor”)

2.3 Înregistrarea

Pentru a beneficia de totalitatea funcțiilor oferite de pagina noastră de internet aveți posibilitatea să vă înregistrați prin intermediul domeniului nostru de autentificare Login. Datele pe care trebuie să le furnizați în mod obligatoriu în acest sens (adresa de e-mail, numele, prenumele, formula de adresare) sunt identificate prin câmpuri obligatorii marcate ca atare. O înregistrare nu este posibilă în lipsa respectivelor date. Baza legală a procesării o constituie prevederile art. 6, alin. 1, lit. b a Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

2.4 Lansarea comenzii

În cazul inițierii unui proces de lansare a comenzii prelevăm datele cu caracter obligatoriu, care sunt necesare pentru derularea contractului:

· Formula de adresare,

· Prenumele și numele de familie,

· Data de naștere

· Adresa de e-mail,

· Parola,

· Adresa de facturare și adresa de livrare.

· Numărul de telefon

Datele cu caracter personal astfel prelevate de către noi se transmit mai departe, în cadrul procesului de derulare a contractului, companiei de transport mandatată de către noi cu executarea livrării, în măsura în care acest lucru este necesar pentru efectuarea livrării mărfii.

Datele dumneavoastră bancare sunt transmise de către noi mai departe instituției bancare, respectiv prestatorului de servicii de procesare a plăților mandatat de către noi.

Am mandatat următorii prestatori de servicii de procesare a plăților cu executarea ordinelor de plată, în situația apelării la una dintre următoarele modalități de efectuare a plaților:

· în situația efectuării plății prin intermediul Paypal: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg. Informații detaliate cu privire la protecția datelor de către PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. pot fi consultate aici: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-f….

· în situația efectuării plății prin intermediul PAYONE: PAYONE GmbH, Fraunhoferstraße 2-4, 24118 Kiel. Informații detaliate cu privire la protecția datelor de către PAYONE GmbH pot fi consultate aici: https://www.payone.com/datenschutz/.

· în situația efectuării plății prin intermediul Elavon: Paymentdienstleister Elavon Financial Services Limited, Niederlassung Deutschland, Lyoner Str. 36, 60528 Frankfurt/Main. Informații detaliate cu privire la protecția datelor de către Elavon Financial Services Limited pot fi consultate aici: https://www.elavon.de/impressum-und-rechtliche-inf….


Baza legală a procesării datelor cu caracter personal în cadrul unei comenzi o constituie prevederile art. 6, alin. 1, sub-alin. 1, lit. b a Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

2.5 Buletinele de știri (Newsletter)

Pentru a fi în permanent la curent cu ofertele promoționale și alte noutăți referitoare la produsele noastre aveți posibilitatea să vă abonați la serviciul nostru de transmitere de Buletinelor de știri ( Newsletter).

Procedura de realizare a abonării la serviciul de transmitere a Buletinelor de știri ( Newsletter) pentru care am optat este așa-numita procedură Double Opt-In, respectiv Buletinele de știri (Newsletter) vă vor fi transmise prin e-mail abia după ce, printr-un clic făcut pe un link de confirmare din e-mailul de notificare care vă va fi transmis în acest scop de către noi, veți confirma că sunteți cu adevărat titularul respectivei adrese de e-mail. În situația în care confirmați adresa dumneavoastră de e-mail, noi vom stoca adresa de e-mail, data și ora la care v-ați abonat, precum și adresa IP de la care a fost efectuată înregistrarea, până când veți opta pentru dezabonarea de la acest serviciu. Vă puteți dezabona în orice moment de la serviciul de transmitere de Buletine de știri ( Newsletter). Fiecare Newsletter conține un astfel de link de dezabonare. Bineînțeles că și transmiterea unei informări în acest sens pe adresa din datele de contact precizate anterior sau în conținutul fiecărui Newsletter (spre exemplu prin intermediul unui e-mail sau pe cale poștală) sunt, de asemenea, suficiente în acest sens. Baza legală pentru procesare o constituie acceptul dumneavoastră, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1, lit. b al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

Buletinele de știri (Newsletter) pe care le transmitem sunt realizate în conformitate cu tehnologiile standard pe piață, care ne permit determinarea gradului de interacțiune cu Buletinele de știri ( Newsletter) (spre exemplu, deschiderea e-mailului, care au fost linkurile pe care s-a făcut clic). Aceste date sunt apoi utilizate de către noi într-o formă anonimizată, atât pentru generarea de statistici de evaluare cu caracter general, cât și în vederea optimizării și dezvoltării în continuare a conținuturilor și modalităților de comunicare cu clienții. Acest lucru se realizează cu ajutorul unor mici reprezentări grafice, care sunt încastrate în Buletinele de știri ( Newsletter) (așa-numiți Pixeli). Aceste date sunt prelevate exclusiv în modalitate anonimizată, fără a fi corelate cu niciun fel de date cu caracter personal. Baza legală pentru acest lucru o constituie existența interesului nostru legitim menționat anterior, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. f al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ]. Dorința noastră este pe de o parte ca, prin intermediul Buletinelor noastre de știri, să distribuim clienților conținuturi cât mai relevante, iar pe de altă parte, să înțelegem mai bine care sunt aspectele care îi interesează cu adevărat pe cititorii noștri. În situația în care nu sunteți de acord cu analizarea atitudinii utilizatorului aveți posibilitatea fie să dezabonați de la Buletinele noastre de știri, fie să folosiți procedurile standard de dezactivare a reprezentărilor grafice în programul dumneavoastră de e-mail.

2.6 Utilizarea datelor cu caracter personal în scopuri publicitare și recomandarea anumitor produse prin poșta electronică

În afară de procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal atunci când activați procedura de cumpărare a unor produse de la Awintoo, Awintoo se folosește de datele dumneavoastră și cu scopul de a vă recomanda și alte produse care ar putea să vă fie pe plac, în cadrul și în contextul lansării respectivei comenzi. În măsura în care v-ați dat acceptul cu privire la acest lucru, veți primi recomandări de produse din partea Awintoo, independent de faptul dacă v-ați abonat la Buletinele de știri ( Newsletter) Awintoo. În acest mod, Awintoo dorește să vă ofere informații cu privire la produsele din oferta noastră actuală, care v-ar putea fi pe plac și ar putea prezenta interes pentru dumneavoastră, având în vedere ultimele cumpărături pe care le-ați efectuat la Awintoo. În acest sens, Awintoo procedează cu respectarea strictă a prevederilor din legislația aplicabilă. Astfel, în măsura în care nu doriți să mai primiți recomandări de produse sau, în general, orice fel de informări cu caracter comercial din partea Awintoo și / sau nu doriți ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie folosite în scopuri publicitare, aveți posibilitatea în orice moment să refuzați aceasta în totalitate sau doar în ceea ce privește anumite măsuri cu caracter individual, fără ca prin aceasta să aveți de suportat alte costuri decât tarifele de bază pentru realizarea comunicării. Spre exemplu, este suficient să transmiteți la Awintoo o notificare corespunzătoare prin e-mail, fax sau pe cale poștală. Este de asemenea bineînțeles că fiecare comunicare e-mail pe care o transmitem include și un link pentru dezabonare. Baza legală pentru procesare o constituie acceptul dumneavoastră, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1, lit. a al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

2.7 Sondaje de opinie și organizarea de jocuri cu câștiguri

Atunci când participați la sondajele noastre, datele dumneavoastră sunt folosite pentru realizarea unor cercetări de piață și realizarea de sondaje ale opiniei publice. De principiu, datele dumneavoastră sunt procesate de o manieră anonimizată, în scopuri interne. Atunci când, cu titlu de excepție, procesarea datelor obținute în urma unor sondaje de opinie urmează să se efectueze fără anonimizare, prelevarea acestora se face numai cu acceptul dumneavoastră anterior. În situația sondajelor de opinie anonimizate, prevederile Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ] nu sunt aplicabile. Dacă, cu titlu de excepție, evaluarea urmează să se efectueze cu procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, baza legală este constituită de acordul dumneavoastră menționat anterior, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. a al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

Atunci când sunt organizate jocuri cu câștiguri, datele dumneavoastră cu caracter personal sunt procesate în vederea derulării jocului și în vederea transmiterii înștiințării cu privire la câștigurile care vi se cuvin. În condițiile de participare puteți consulta instrucțiuni detaliate cu privire la fiecare joc cu câștiguri. Baza legală pentru procesare o constituie contractul de participare la jocul cu câștiguri, în conformitate cu prevederile art. 6, alin. 1, lit. b al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

2.8 Transmiterea de candidaturi

Aveți posibilitatea să transmiteți candidatura dumneavoastră pentru ocuparea unor posturi libere prin intermediul Sistemului nostru de management al personalului . Scopul prelevării de date cu caracter personal îl constituie, în acest caz, selecția candidaților în vederea realizării unei eventuale relații de angajare. În scopul preluării și procesării candidaturii dumneavoastră se vor preleva, în special, următoarele date: prenumele și numele de familie, adresa de e-mail, documentele de susținere a candidaturii (cum sunt, spre exemplu, certificate și CV-ul), data la care ați putea începe cel mai curând jobul și ce salariu aveți în vedere. Baza legală pentru procesarea documentelor de susținere a candidaturii o constituie prevederile art. 6, alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. b și ale art. 88 alin. 1 ale Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ], în corelare cu prevederile paragrafului § 26 alin. 1, sub-aliniatul 1 al Legii Federale privind protecția datelor din Austria [ BDSG ] [2].

2.9 Utilizarea unor module cookie[3] proprii

Pentru o parte a serviciilor pe care le oferim este necesar să folosim așa-numitele module cookie. Un modul cookie este un mic fișier text care este stocat prin intermediul sistemului de navigare ( browser) pe echipamentul dumneavoastră. Modulele cookie nu sunt folosite pentru executarea unor programe sau introducerea de viruși pe calculatorul dumneavoastră. Principalele scopuri pe care le urmărim atunci când folosim modulele cookie proprii constau, pe de o parte, în aceea de a vă pune la dispoziție o ofertă specială, personalizată, iar pe da altă parte pentru a asigura ca utilizarea serviciului nostru să se realizeze cu o economie de timp maximă.

Majoritatea sistemelor de navigare (browser) sunt configurate în mod standard astfel încât să accepte modulele cookie. Aveți însă posibilitatea de a adapta setările sistemului dumneavoastră de navigare (browser)astfel încât modulele cookie să fie respinse sau stocate numai după acceptul dumneavoastră prealabil. În situațiile în care refuzați modulele cookie, este posibil să apară dificultăți la accesarea unora dintre ofertele noastre.

Folosim module cookie proprii în special pentru:

· realizarea procesului de conectare – autentificare,

· pentru salvarea setărilor dumneavoastră cu privire la limba folosită,

· pentru a specifica faptul că v-a fost afișată o anumită informație plasată pe pagina noastră de internet – astfel încât la următoarea vizitare a paginii noastre aceasta să nu vă mai fie afișată din nou.

Prin aceasta dorim să vă permitem o utilizare confortabilă și personalizată a paginii noastre de internet. Aceste prestări de servicii sunt fundamentate prin interesul nostru legitim menționat anterior, baza legală fiind constituită din prevederile art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. f al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

În același timp, utilizăm în scopuri de analiză și marketing și module cookie și tehnologii comparabile (spre exemplu, semnalizatoare web ( Web-Beacons) ale partenerilor. Aceste aspecte vor fi descrise mai detaliat în capitolele care urmează.

2.10 Utilizarea modulelor cookie și a tehnologiilor comparabile în scopuri de analiză

În vederea îmbunătățirii performanțelor paginii noastre de internet utilizăm module cookie și tehnologii comparabile (spre exemplu semnalizatoare web / Web-Beacons/) în vederea realizării de statistici și analizarea atitudinii generale de utilizator prin intermediul datelor de accesare. De asemenea, utilizăm servicii de analiză de date în vederea realizării unei evaluări a diverselor noastre canale de marketing.

Baza legală pentru procesarea datelor cu caracter personal descrisă în capitolul care urmează o constituie prevederile art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. f al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ], având la bază interesul nostru legitim cu privire la structurarea în funcție de necesități și optimizarea continuă a paginii noastre de internet.

În enumerarea de mai jos a tehnologiilor folosite de către noi vă vom oferi, de asemenea, indicații cu privire la posibilitățile de respingere a măsurilor inițiate de către noi în vederea realizării de analize, prin intermediul așa-numitelor module cookie de renunțare ( Opt-Out-Cookies). Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, după ștergerea tuturor modulelor cookie din sistemul dumneavoastră de navigare (browser) sau în situația utilizării ulterioare a unui alt sistem de navigare ( browser) și / sau profil este necesar să declarați un nou modul cookie de renunțare ( Opt-Out-Cookie).

2.11 Utilizarea modulelor cookie și a tehnologiilor comparabile în scopul publicității online

Modulele cookie și tehnologiile comparabile sunt utilizate de către noi și în scopuri publicitare. Unele din datele de accesare care sunt prelevate cu ocazia vizitării paginii noastre de internet sunt utilizate și în scopul realizării de publicitate direcționată [4]. Analizarea și evaluarea respectivelor date de accesare ne permite să vă oferim publicitate personalizată atât pe pagina noastră de internet, cât și pe paginile de internet ale altor ofertanți. Cu alte cuvinte, publicitate adaptată intereselor și necesitaților dumneavoastră efective.

Baza legală pentru procesarea datelor cu caracter personal prezentată în capitolul de mai jos îl constituie prevederile art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. f al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ] și se fundamentează prin interesul nostru legitim de a vă pune la dispoziție publicitate personalizată.

În capitolul care urmează dorim să vă explicăm mai detaliat care sunt tehnologiile folosite în acest sens, precum și care sunt furnizorii acestora.

Printre datele prelevate în acest scop se numără, în special:

· data și ora accesării,

· numărul de identificare al unui modul cookie,

· identificatorul de dispozitiv în cazul dispozitivelor mobile,

· date de natură tehnică cu privire la sistemul de navigare ( browser) și sistemul de operare utilizate.

În descrierea prezentată în cele ce urmează a tehnologiilor utilizate de către noi se regăsesc, totodată, instrucțiuni cu privire la posibilitățile de respingere a măsurilor inițiate de către noi în vederea realizării de analize, prin intermediul așa-numitelor module cookie de renunțare ( Opt-Out-Cookies). Alternativ, aveți posibilitatea de a vă exercita dreptul de respingere prin operarea de setări adecvate în paginile de internet „ Truste”, „Your Online Choices” sau „ YourAdChoices”, care pun la dispoziție pachete cu opțiuni de respingere oferite de numeroși operatori de publicitate. În cazul furnizorilor de publicitate listați, ambele părți permit dezactivarea simultană a tuturor reclamelor prin folosirea unor module cookie de respingere ( Opt-Out-Cookies), sau, alternativ, activarea setărilor în cauză numai în cazul unui furnizor particular de publicitate. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, după ștergerea tuturor modulelor cookie din sistemul dumneavoastră de navigare (browser) sau în situația utilizării ulterioare a unui alt sistem de navigare ( browser) și / sau profil este necesar să declarați un nou modul cookie de renunțare ( Opt-Out-Cookie).

2.11.1 Anunțurile Bing

Pagina noastră de internet utilizează anunțurile Bing, un serviciu pus la dispoziție de către compania Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, SUA (denumită în continuare, pe scurt, „Microsoft“). Microsoft utilizează module cookie și tehnologii comparabile pentru a vă prezenta anunțuri publicitare relevante pentru dumneavoastră. Utilizarea acestor tehnologii permite Microsoft și paginilor de internet ale partenerilor săi prezentarea unor anunțuri publicitare pe baza vizitelor dumneavoastră anterioare pe pagina noastră de internet sau ale altor pagini de internet. Datele care sunt prelevate în acest context pot fi transmise de către Microsoft în scopuri de evaluare către un server din SUA, unde acestea să fie stocate. În situația în care datele cu caracter personal sunt transmise în SUA, Microsoft se supune restricțiilor impuse de către UNIUNEA EUROPEANA .

Aveți posibilitatea să refuzați stocarea modulelor cookie prin operarea unor setări adecvate ale sistemului dumneavoastră de navigare (browser) (așa cum a fost descris anterior); vă atenționăm însă cu privire la faptul că este posibil ca, într-o astfel de situație, să nu mai puteți beneficia în totalitate de funcțiile oferite de pagina noastră de internet. În afară de aceasta, aveți posibilitatea să blocați prelevarea datelor generate prin intermediul unor modulele cookie, care se referă la modalitatea dumneavoastră de utilizare a unei pagini de internet și transmiterea acestora către Microsoft, precum și difuzarea acestor date de către Microsoft, prin dezactivarea anunțurilor publicitare personalizate pe pagina de internet de respingere a Microsoft . Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, după ștergerea tuturor modulelor cookie din sistemul dumneavoastră de navigare (browser) sau în situația utilizării ulterioare a unui alt sistem de navigare ( browser) și / sau profil este necesar să declarați un nou modul cookie de renunțare ( Opt-Out-Cookie).

Informații mai amănunțite cu privire la aceste aspecte puteți consulta pe pagina de internet referitoare la protecția datelor de la Microsoft.

2.11.2 Etichete (tag-uri) de conversie și redirecționare ( retargeting) Facebook

Paginile noastre de internet utilizează, în scop publicitar, așa-numitele etichete de conversie și redirecționare ( Conversion und Retargeting-Tags) (denumite și „pixeli Facebook“) puse la dispoziție de către rețeaua socială Facebook, un serviciu al companiei Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, SUA (denumită în continuare pe scurt „Facebook“). Noi utilizăm pixelii Facebook pentru analizarea utilizării generale a paginilor noastre de internet și pentru a înțelege eficienţa publicității noastre prin intermediul Facebook (denumită în continuare pe scurt „conversie / Conversion“). În afară de aceasta, utilizăm pixelii Facebook și pentru a vă adresa mesaje publicitare bazate pe interesul dumneavoastră particular manifestat pentru anumite produse ale noastre (denumită în continuare pe scurt „redirecționare / Retargeting“). Pentru aceasta, Facebook procesează o serie de date pe care le prelevă prin intermediul paginilor noastre de internet cu ajutorul unor module cookie sau a unor tehnologii comparabile.

Datele cu caracter personal obținute în acest context pot fi transmise de către Facebook, în scopuri de evaluare, pe un server din SUA, unde acestea să fie stocate. În situația în care datele cu caracter personal sunt transmise în SUA, Facebook se supune restricțiilor impuse de către ACORDUL EU-US Privacy .

În cazul în care sunteți un utilizator al Facebook și v-ați acordat prin setările de confidențialitate ale contului dumneavoastră de Facebook acceptul în acest sens, Facebook poate conexa datele prelevate cu ocazia vizitării de către dumneavoastră a paginii noastre de internet și cu contul de Facebook, în scopul de a vă transmite în mod direcționat anunțuri Facebook. Aveți posibilitatea de a consulta și modifica la orice moment setările de confidențialitate în profilul dumneavoastră de Facebook . În situația în care nu sunteți utilizator Facebook, puteți împiedica procesarea de date prin intermediul Facebook prin activarea butonului de dezactivare a furnizorului Facebook pe pagina de internet TRUSTe, menționată anterior.

2.11.3 Urmărirea conversiilor Google AdWords[5] și re-marketingul

Paginile noastre de internet utilizează serviciile „AdWords Conversion-Tracking“ și „AdWords Remarketing“, puse la dispoziție de către Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA (denumită în continuare pe scurt „Google“). Prin intermediul serviciului „ AdWords Conversion-Tracking “, sunt incluse în pagina de internet promoțiile pentru clienți care au fost definite de către noi (spre exemplu, efectuarea unui clic pe un anunț, apelarea unor pagini, descărcarea unor materiale) și analizate. Serviciul „ AdWords Remarketing“ este folosit pentru a vă afișa informații publicitare individualizate pentru produsele noastre, pe paginile de internet ale partenerilor Google. Ambele servicii utilizează în aceste scopuri module cookie sau tehnologii similare. Datele care sunt prelevate în acest context pot fi transmise de către Google, în scopuri de evaluare, către un server din SUA, unde acestea sunt stocate. În situația în care datele cu caracter personal sunt transmise în SUA, Google se supune restricțiilor impuse de către ACORDUL EU-US Privacy Shield .

În situațiile în care utilizați un cont Google, Google poate, în funcție de setările efectuate, să realizeze o legătură între istoricul sistemului dumneavoastră de navigare (browser) pentru Web și App-uri cu istoricul contului dumneavoastră Google și, astfel, să folosească informațiile stocate în contul dumneavoastră Google pentru personalizarea de anunțuri. Dacă nu doriți realizarea unei astfel de asocieri cu contul dumneavoastră Google, trebuie ca, înainte a apela pagina noastră de contact, să vă deconectați din contul dumneavoastră Google.

Așa cum am arătat mai sus, aveți posibilitatea să vă configuraţi sistemul de navigare ( browser) astfel încât acesta să respingă utilizarea modulelor cookie. În afară de aceasta, prin setările cu privire la modulele cookie din declarația cu privire la protecția datelor a Google, puteți interzice ca Google să utilizeze module cookie în scopuri publicitare.

Informații mai amănunțite găsiți în Declarația privind protecția datelor a Google.

2.11.4 Google Analytics

Pagina noastră de internet utilizează Google Analytics, un serviciu de realizare a analizei publicitare pus la dispoziție de către Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (denumită în continuare pe scurt „Google“). Google Analytics utilizează modulele cookie și alte tehnologii similare pentru a analiza și îmbunătăți pagina noastră de internet în baza comportamentului dumneavoastră de utilizator. Datele care sunt prelevate în acest context pot fi transmise de către Google în scopuri de evaluare către un server din SUA, unde acestea sunt stocate. În situația în care datele cu caracter personal sunt transmise în SUA, Google se supune restricțiilor impuse de către ACORDUL EU-US Privacy Shield . Însă, înainte de evaluarea statisticilor cu privire la comportamentul de utilizator, adresa dumneavoastră de IP este scurtată, astfel încât să nu fie posibilă tragerea de concluzii cu privire la identitatea dumneavoastră. În acest scop, Google Analytics a fost extins pe pagina noastră de internet cu codul „anonymizeIP“, care să asigure efectuarea în formă anonimizată a stocării adreselor IP.

Google va procesa informațiile obținute prin intermediul modulelor cookie pentru a evalua modul în care ați utilizat pagina noastră de internet, pentru a redacta rapoarte cu privire la activitățile dumneavoastră în internet pentru uzul operatorului de web, precum și pentru a presta și alte servicii conexe utilizării internetului.

Aveți posibilitatea de a vă configura sistemul de navigare, așa cum a fost prezentat anterior, de o asemenea manieră astfel încât acesta să respingă modulele cookie, sau aveți posibilitatea să împiedicați înregistrarea datelor generate de către modulele cookie care se referă la modul dumneavoastră de utilizare a paginii noastre de internet prin intermediul setărilor cu privire la modulele cookie din Declarația cu privire la protecția datelor a Google. Alternativ, mai aveți posibilitatea de a împiedica procesarea acestor date de către Google și prin descărcarea și instalarea extensiei sistemului de navigare (browser) pus la dispoziție de către Google (această măsură nu poate fi aplicată în cazul echipamentelor personale portabile).

Informații mai amănunțite cu privire la aceste aspecte puteți consulta pe pagina de internet referitoare la protecția datelor a Google Analytics.

2.11.5 Google DoubleClick

Pagina noastră de internet utilizează DoubleClick by Google, un serviciu pus la dispoziție de către Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA (denumită în continuare pe scurt „Google“) . DoubleClick utilizează modulele cookie și alte tehnologii similare pentru a vă prezenta anunțuri publicitare care prezintă relevanță pentru dumneavoastră. Utilizarea serviciului DoubleClick permite Google și paginilor de internet care sunt partenere ale acestuia afișarea de anunțuri pe baza vizitelor dumneavoastră anterioare pe pagina noastră de internet sau pe alte pagini de internet. Datele care sunt prelevate în acest context pot fi transmise de către Google, în scopuri de evaluare, către un server din SUA, unde acestea să fie stocate. În situația în care datele cu caracter personal sunt transmise în SUA, Google se supune restricțiilor impuse de către ACORDUL EU-US Privacy Shield .

Aveți posibilitatea de a împiedica stocarea modulelor cookie printr-o setare adecvată a sistemului dumneavoastră de navigare (browser) (așa cum a fost descris anterior); atragem însă atenția cu privire la faptul că, într-un astfel de caz, este posibil să nu puteţi utiliza toate funcțiile puse la dispoziție de pagina noastră de internet. În afară de aceasta, puteți împiedica înregistrarea de către Google a datelor referitoare la comportamentul dumneavoastră de utilizator, generate de către modulele cookie, precum și procesarea acestor date de către Google și prin descărcarea și instalarea modulului de extensie al sistemului de navigare ( browser) referitor la dezactivarea serviciului DoubleClick . Alternativ la modulul de extensie (Plug-in) al sistemului de navigare ( browser) sau prin accesarea sistemelor de navigare ( browser) în cazul echipamentelor personale portabile, aveți posibilitatea de a dezactiva prin intermediul Setărilor Google pentru publicitate butonul „Publicitate personalizată“. Într-o astfel de situație Google vă va afișa doar publicitate cu caracter general, care nu poate fi dirijată în funcție de informațiile care au fost prelevate cu privire la persoana dumneavoastră.

Informații mai amănunțite cu privire la aceste aspecte puteți consulta pe pagina de internet referitoare la protecția datelor a Google.

2.11.6 Google Customer Match

Pagina noastră de internet folosește serviciul “Google Customer Match”, un instrument de Remarketing realizat de către Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA (denumită în continuare pe scurt „Google“). Utilizarea acestuia face posibil ca atunci când faceți căutări în internet cu ajutorul Google, să vă fie sugerate rezultate punctuale referitoare la Awintoo. În acest scop, Awintoo a predat Google o sumă de verificare nereversibilă și necorelată la datele dumneavoastră cu caracter personal (așa-numită valoare hash), rezultată din datele dumneavoastră de utilizator. Datele dumneavoastră nu sunt identificabile atunci când este folosită funcția hash [6].

Informații mai amănunțite cu privire la aceste aspecte puteți consulta pe pagina de internet referitoare la protecția datelor a Google.

2.11.7 GA Audiences

Pe pagina noastră de internet sunt prelevate și stocate date prin intermediul serviciului GA Audiences , o funcție de analiză publicitară realizată de către furnizorul Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA; denumită în continuare pe scurt „Google“ ), prin intermediul cărora sunt create profile de utilizator prin folosirea de pseudonime. Ca urmare a utilizării acestei tehnologii, utilizatorii care au vizitat deja anterior pagina noastră de internet și serviciile noastre on-line vor primi din partea noastră publicitate punctuală atunci când navighează pe alte pagini de internet externe ale partenerilor rețelei Google. În acest scop, pe calculatorul dumneavoastră este implementat un modul cookie, care permite analizarea comportamentului dumneavoastră de utilizator atunci când vizitați pagina noastră de internet și care, ulterior, poate fi folosit pentru plasarea de recomandări punctuale de produse și publicitate, bazată pe interesul nostru legitim. Ca urmare a introducerii respectivului modul cookie nu sunt stocate și nu sunt procesate date cu caracter personal. În situațiile în care nu doriți să primiți materiale publicitare bazate pe interesul nostru legitim, aveți posibilitatea de a dezactiva utilizarea modulelor cookie de către Google pentru astfel de scopuri, prin urmarea instrucțiunilor furnizate la adresa de internet https://www.google.de/settings/ads/onweb#display_o… .

Informații mai amănunțite cu privire la aceste aspecte puteți consulta pe pagina de internet referitoare la protecția datelor a Google.

2.11.8 Yahoo Analytics și Yahoo Ad Exchange

În afară de aceasta, pe pagina noastră de internet mai folosim și serviciul Yahoo Web-Analytics, un serviciu de analiză publicitară realizat de către Oath Inc. (New York 692 Broadway New York, NY 10012-1107; cu denumirea anterioară Yahoo! Inc., 701 First Ave, Sunnyvale, CA 94089 ). Yahoo Web-Analytics utilizează semnalizatoare web ( Web-Beacons) și module cookie pentru prelevarea unor date ale vizitatorilor paginii noastre de internet. Aceste date sunt apoi transmise către Yahoo, ca rezultat al interacțiunii dintre vizitatorii paginii de internet cu pagina de internet a sistemului de navigare ( browser) pe internet și se referă la durata de timp care a fost petrecută cu ocazia vizitării respectivelor pagini de internet, la linkurile care au fost accesate și la publicitatea care a fost consultată pe paginile de internet respective. Aceste date sunt înregistrate de către serviciul Yahoo Web-Analytics, astfel încât Yahoo are posibilitatea de a preleva informații de ordin statistic în acest sens. Modulele cookie utilizate în acest scop de către Yahoo Web-Analytics nu conțin date cu caracter personal, cum ar fi numele, vârsta sau numărul de telefon. Aveți posibilitatea să împiedicați instalarea de module cookie prin efectuarea unor setări adecvate ale software-ului sistemului dumneavoastră de navigare (browser); atragem însă atenția cu privire la faptul că, într-o astfel de situație este posibil ca, eventual, să nu puteți beneficia de totalitatea funcțiilor oferite de către respectiva pagină de internet. Dacă doriți să împiedicați utilizarea datelor dumneavoastră în modalitatea descrisă mai sus, vă rugăm să faceți clic aici . Puteți bloca instalarea de module cookie şi prin operarea unor setări adecvate ale software-ului sistemului dumneavoastră de navigare (browser); atragem însă atenția cu privire la faptul că, într-o astfel de situație este posibil ca, eventual, să nu puteți beneficia de totalitatea funcțiilor oferite de către respectiva pagină de internet.

Informații mai detaliate cu privire la aceste aspecte puteți consulta și în Instrucțiunile cu privire la protecția datelor ale Oath Inc., la adresa de internet https://policies.oath.com/ie/de/oath/privacy/index….

2.11.9 PubMatic

Pagina noastră de internet folosește serviciul PubMatic, puse la dispoziție de către Compania PubMatic, Inc. (305 Main Street, Suite 100, Redwood City, CA , 94063, SUA ). În acest context, PubMatix poate preleva date de utilizator în forma unor profile pseudonime, în scopuri de realizare a unei analize de internet, respectiv pentru a preleva și a procesa publicitate direcționată conform interesului legitim. Aveți posibilitatea de a împiedica în orice moment, cu efect în viitor, această prelevare și stocare de date, prin plasarea unui modul cookie de renunțare ( Opt-Out-Cookie) pe terminalul dumneavoastră. Instrucțiunile concrete cu privire la modul de lucru cu procedura de renunțare (Opt-Out) pot fi consultate accesând pagina de internet https://pubmatic.com/legal/opt-out/. Alte informații cu privire la procesarea datelor prin intermediul PubMatic pot fi consultate în Declarația privind protecția datelor publicată de către PubMatic.

2.11.14 Outbrain

Pagina noastră de internet utilizează tehnologia pusă la dispoziție de furnizorul de servicii Outbrain UK Ltd., 5 New Bridge Street, London, EC4V 6JA, UK (denumită în continuare pe scurt „Outbrain“), cu ajutorul căreia utilizatorilor noștri li se atrage atenţia asupra unor conținuturi interesante pe pagina noastră de internet și pe pagini de internet ale unor terți, care, eventual, pot avea conținuturi care să prezinte, de asemenea, interes pentru dumneavoastră. Astfel, recomandările de consultare integrate de Outbrain, spre exemplu, sub un anumit articol de marfă sunt determinate în baza conținuturilor accesate până la momentul respectiv de către utilizatorul respectiv. Pentru afișarea acestor conținuturi complementare bazate pe interesul nostru legitim, serviciul Outbrain utilizează module cookie, care sunt stocate pe echipamentul utilizatorului. Conținuturile care sunt afișate în dispozitivul Outbrain (Outbrain-Widget) sunt controlate și furnizate în mod automat, atât sub aspect tehnic cât și din punct de vedere al conținutului, de către serviciul Outbrain.

Afișarea recomandărilor de consultare de către serviciul Outbrain prin intermediul modulelor cookie se efectuează pe baza folosirii exclusive de pseudonime. Pentru anonimizarea adresei de IP, este suprimată ultima parte a adresei de IP.

Puteți împiedica utilizarea de module cookie prin setarea adecvată a computerului dumneavoastra (așa cum s-a prezentat anterior) sau prin selectarea refuzului dumneavoastră pe pagina de internet a serviciului Outbrain Webseite .

Informații detaliate puteți consulta în Instrucțiunile cu privire la protecția datelor publicate de către serviciul Outbrain.

2.12 Rețelele sociale

2.12.1 Facebook Connect

Pagina noastră de internet vă oferă posibilitatea să vă conectați prin intermediul datelor existente în profilul dumneavoastră Facebook. În acest sens, am apelat la serviciul Facebook Connect, un serviciu pus la dispoziție de către Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, SUA (denumită în continuare pe scurt „Facebook“). În situația în care vă conectați cu ajutorul serviciului Facebook-Connect nu mai este necesară o înregistrare suplimentară pe pagina noastră de internet.

În situația în care doriți să folosiți această funcție, veți fi redirijat către Facebook. Acolo vi se va cere să vă conectați prin folosirea numelui dumneavoastră de utilizator și a parolei. Bineînțeles, noi nu vom avea acces la datele dumneavoastră de conectare. Dacă la momentul respectiv sunteți deja conectat la Facebook, acest pas va fi omis. În momentul în care confirmați conectarea prin acționarea butonului „Conectare prin Facebook”, ni se vor transmite ulterior adresa dumneavoastră de e-mail și informațiile publice ale profilului dumneavoastră (în special numele, fotografia de profil, data nașterii, sexul, limba folosită și țara din care proveniți, lista prietenilor dumneavoastră și datele privind „Like”-urile pe care le-ați dat ). În situația în care datele cu caracter personal sunt transmise în SUA, Facebook se supune restricțiilor impuse de către ACORDUL EU-US Privacy Shield . Baza legală o constituie prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. b al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

Informații mai amănunțite cu privire la aceste aspecte puteți consulta pe pagina de internet referitoare la protecția datelor a Facebook.

2.12.2 Extensii (Plug-ins) ale rețelei sociale Facebook

Pagina noastră de internet utilizează extensii (Social Media Plug-ins) (ca de exemplu butonul de „ Like”) puse la dispoziție de către rețeaua socială Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, SUA (denumită în continuare pe scurt “Facebook”). Baza legală o constituie prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1 lit. f al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ], fiind fundamentate pe interesul nostru legitim ca dumneavoastră să distribuiți conținuturile noastre prin intermediul rețelelor sociale și, astfel, să ne putem extinde sfera de acțiune.

În situația în care datele cu caracter personal sunt transmise în SUA, Facebook se supune restricțiilor impuse de către ACORDUL EU-US Privacy Shield . Facebook este informat cu privire la faptul că dumneavoastră ați apelat sub-pagina corespunzătoare a ofertei noastre on-line. Respectiva informare are loc indiferent de faptul dacă aveți un cont la Facebook sau dacă sunteți conectat la acesta. În situația în care la momentul respectiv sunteți conectat la Facebook, respectivele date sunt atribuite direct contului dumneavoastră. Atunci când confirmați extensia (Plug-in) activată și accesați, spre exemplu, un link, Facebook va stoca în contul dumneavoastră de utilizator inclusiv această informație, la care va adăuga totodată data și ora linkului, și va comunica în mod public acest lucru contactelor dumneavoastră Facebook. În situația în care nu doriți ca Facebook să procedeze la corelarea menționată cu profilul dumneavoastră, este necesar să vă deconectați înainte de activarea extensiei ( Plug-in).

Facebook stochează respectivele date sub formă de profil de utilizator și le folosește în scopuri publicitare, de sondare a pieței și / sau pentru structurarea în funcție de propriile necesități a paginii sale de internet. O valorificare de această natură se efectuează în special (inclusiv în ceea ce îi privește pe utilizatorii săi care nu sunt conectați la Facebook la momentul respectiv) în vederea prezentării de publicitate bazată pe necesități și pentru a-i informa pe alți utilizatori ai rețelei sociale cu privire la activitățile pe care le desfășuraţi pe pagina noastră de internet. Aveți dreptul să vă opuneți constituirii acestor profiluri de utilizator, iar în calitate de membru al rețelei sociale Facebook aveți posibilitatea să dezactivați publicitatea pe baza activităților sociale prin accesarea Preferințelor cu privire la publicitate . Puteți, de asemenea, să blocați complet încărcarea extensiilor ( Social Media Plug-ins) de la Facebook și prin intermediul unor programe adiționale destinate sistemului dumneavoastră de navigare (browser), spre exemplu, prin utilizarea Facebook Blocker.

Informații mai amănunțite cu privire la aceste aspecte puteți consulta pe pagina de internet referitoare la protecția datelor a Facebook.

2.12.3 Google+

Pe pagina noastră de internet sunt folosite așa-numite extensii sociale (” Plugins“) ale rețelei sociale Google+, care sunt puse la dispoziție de către compania Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA (denumită în continuare pe scurt “Google”). Respectivele extensii ( Plugins) pot fi recunoscute, spre exemplu, după butoanele care poartă marcajul „+1“ pe un fond alb sau color. O prezentare generală cu privire la extensiile ( Plugins) puse la dispoziție de către Google, precum și modul în care se prezintă acestea, pot fi consultate aici: https://developers.google.com/+/plugins .

Atunci când apelați una dintre paginile postării noastre din internet care conține o astfel de extensie ( Plugin), sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) efectuează o conectare directă cu serverele companiei Google. Conținutul respectivei extensii ( Plugin) este transmis de către compania Google direct către sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) și inclus în respectiva pagină. Prin intermediul acestei includeri compania Google primește informația cu privire la faptul că sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) a apelat pagina respectivă a postării noastre în internet, chiar și în acele situații în care dumneavoastră nu aveți un profil la Google+ sau nu sunteți conectat la Google+ la momentul respectiv. Această informație (inclusiv adresa dumneavoastră de IP) este transmisă de către sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) direct la unul dintre serverele companiei Google din SUA, unde este apoi stocată.

În situația în care sunteți conectat la Google+, compania Google poate atribui în mod direct vizita dumneavoastră pe pagina noastră de internet profilului pe care îl aveți la Google+. În situațiile în care interacționați cu extensiile ( Plugins), ca de exemplu atunci când acționați butonul „+1“, respectiva informație este de asemenea transmisă în mod nemijlocit către unul dintre serverele companiei Google, unde este apoi stocată. În afară de aceasta, respectivele informații sunt făcute publice în cadrul Google+ și sunt afișate acolo pentru contactele dumneavoastră.

Scopul și amploarea prelevării de date, precum și procesarea ulterioară și utilizarea acestor date de către compania Google, precum și drepturile pe care le aveți pentru protejarea sferei private și posibilitățile de setare a echipamentului dumneavoastră în acest sens, sunt prezentate în Instrucțiunile privind protecția datelor publicate de către compania Google: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

În situațiile în care nu doriți ca datele prelevate de către compania Google cu ocazia vizitei dumneavoastră pe pagina noastră de internet să fie atribuite în mod nemijlocit profilului pe care îl aveți în Google+, este necesar ca, înainte de a vizita pagina noastră de internet, să vă deconectați de la Google+. Puteți, de asemenea, să blocați complet încărcarea extensiilor ( Plugins) de la Google și prin intermediul unor programe adiționale ( Add-Ons) destinate sistemului dumneavoastră de navigare ( browser), spre exemplu cu ajutorul programului de blocare a scrierii ( Skript-Blocker) cu denumirea „NoScript“ (http://noscript.net/). Baza legală o constituie prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1 lit. b al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

Informații mai amănunțite cu privire la aceste aspecte puteți consulta pe pagina de internet referitoare la protecția datelor a Google.

2.12.4 Twitter

Pe pagina noastră de internet sunt folosite așa-numite extensii ( Social Plugins) (denumită în continuare pe scurt „Plugins“) puse la dispoziție de serviciul de Mikroblogging Twitter, care sunt puse la dispoziție de către compania Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SUA (denumită în continuare pe scurt „Twitter“). Respectivele extensii ( Plugins) sunt prevăzute cu marcajul logoului Twitter, spre exemplu, „pasărea Twitter” de culoare albastră.

În situațiile în care apelați una dintre postările noastre pe internet care conține o astfel de extensie (Plugin), sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) se va conecta direct cu Twitter. Conținutul respectivei extensii ( Plugin) se va transmite în mod nemijlocit de către compania Twitter către sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) și va fi inclus în respectiva pagină. Prin intermediul acestei includeri compania Twitter primește informația cu privire la faptul că sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) a apelat pagina în cauză a postării noastre în internet, chiar și în acele situații în care dumneavoastră nu aveți un profil la Twitter sau nu sunteți conectat la Twitter la momentul respectiv. Această informație (inclusiv adresa dumneavoastră de IP) este transmisă de către sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) direct la unul din serverele companiei Twitter din SUA, unde este apoi stocată. În situația în care sunteți conectat la Twitter, compania Twitter poate atribui în mod direct vizita dumneavoastră pe pagina noastră de internet contului dumneavoastră Twitter. În situațiile în care interacționați cu extensiile ( Plugins), ca de exemplu atunci când acționați unul din butoanele „Twitter“, respectiva informație este de asemenea transmisă în mod nemijlocit către unul dintre serverele companiei Twitter, unde este apoi stocată. În afară de aceasta, respectivele informații sunt făcute publice pe contul dumneavoastră de Twitter și afișate acolo pentru contactele dumneavoastră. Scopul și amploarea prelevării de date, precum și procesarea ulterioară și utilizarea acestor date de către compania Twitter, precum și drepturile pe care le aveți pentru protejarea sferei dumneavoastră private și posibilitățile de setare a echipamentului în acest sens sunt prezentate în Instrucțiunile privind protecția datelor publicate de către compania Twitter: https://twitter.com/privacy. În situațiile în care nu doriți ca datele prelevate de către compania Twitter cu ocazia vizitei dumneavoastră pe pagina noastră de internet să fie atribuite în mod nemijlocit contului pe care îl aveți în Twitter, este necesar ca, înainte de a vizita pagina noastră de internet, să vă deconectați de la Twitter. Puteți, de asemenea, să blocați complet încărcarea extensiilor ( Plugins) de la Twitter și prin intermediul unor programe adiționale ( Add-Ons) destinate sistemului dumneavoastră de navigare ( browser), spre exemplu cu ajutorul programului de blocare a scrierii ( Skript-Blocker) cu denumirea „NoScript“ (http://noscript.net/).

Baza legală pentru folosirea acestui serviciu o constituie prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. b al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

2.12.5 Pinterest

Pe pagina noastră de internet sunt folosite așa-numite extensii Social Plugins („Plugins“) ale rețelei sociale Pinterest, care sunt operate de către compania Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, SUA (denumită în continuare pe scurt „Pinterest“). În situațiile în care apelați pagina noastră de internet și activați butonul Pinterest, sistemul dumneavoastră de navigare ( browser) se conectează în mod nemijlocit cu unul dintre serverele Pinterest. Extensia ( Plugin) transmite cu această ocazie așa-numite date de protocolare către serverul Pinterest din SUA. Aceste date de protocolare pot eventual conține adresa dumneavoastră de IP, adresele paginilor de internet pe care le-ați vizitat și care dispun de funcțiile puse la dispoziție de către Pinterest, informații cu privire la setările sistemului dumneavoastră de navigare ( browser), data și ora interogării, modul în care este folosit Pinterest de către dumneavoastră, precum și module cookie. Din instrucțiunile privind protecția datelor publicate de către Pinterest la adresa: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy puteţi afla care sunt scopul și amploarea acestei prelevări de date și a procesării și utilizării ulterioare a acestora de către Pinterest, precum și care sunt drepturile pe care le aveţi în acest context și care sunt setările pe care le puteți opera pentru a vă proteja sfera privată.

Baza legală pentru folosirea acestui serviciu o constituie prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. b al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ].

3. Retransmiterea datelor

În principiu, o retransmitere a datelor pe care le prelevăm are loc numai în situațiile în care:

· dumneavoastră v-ați dat consimțământul cu privire la acest lucru, în conformitate cu prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. a al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ];

· transmiterea mai departe este necesară în conformitate cu prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. f al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ] în vederea impunerii, exercitării sau apărării revendicărilor de ordin legal și nu există niciun motiv de a asuma existența unui interes legitim predominant în ceea ce vă privește care să justifice necesitatea de a interzice transmiterea mai departe a datelor dumneavoastră cu caracter personal;

· în conformitate cu prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. c al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ] avem obligația legală cu privire la transmiterea mai departe a respectivelor date; sau

· acest lucru este admisibil în conformitate cu prevederile Art. 6 alin. 1, sub-aliniatul 1, lit. b al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ] în vederea derulării unor raporturi contractuale în relația cu dumneavoastră sau pentru executarea unor măsuri precontractuale, a căror punere în aplicare are loc ca urmare a unei solicitări transmise de către dumneavoastră .

Este posibil ca o parte a procesării respectivelor date să fie efectuată de către furnizorii noștri de servicii. Pe lângă furnizorii de servicii care au fost enumerați în prezenta Declarație cu privire la protecția datelor, mai este posibil ca din această categorie să mai facă parte și Centrele de calcul unde sunt stocate paginile noastre de internet și bazele noastre de date, prestatorii de servicii din domeniul IT care asigură mentenanța sistemelor noastre, precum și companiile de consultanță. În situațiile în care transmitem mai departe date către furnizorii noștri de servicii, ele pot fi utilizate exclusiv doar pentru ca aceștia să se poată achita de sarcinile încredințate. Alegerea și însărcinarea furnizorilor de servicii a fost efectuată de către noi în urma unei selecții foarte atente. Aceștia sunt obligați prin contract să respecte instrucțiunile primite din partea noastră, dispun de măsuri de ordin tehnic și organizatoric adecvate pentru a asigura drepturile persoanelor afectate și sunt controlați de către noi la intervale de timp regulate.

În afară de aceasta, o transmitere mai departe a datelor dumneavoastră cu caracter personal poate fi efectuată ca urmare a unei solicitări transmise de către autorități competente, a unor sentințe judecătorești sau a unor proceduri de natură juridică, în situațiile în care acest lucru este necesar pentru efectuarea unor măsuri de urmărire sau executare judiciară.

4. Durata stocării

În principiu, datele cu caracter personal sunt stocate de către noi numai atâta timp cât acest lucru este impus de executarea acelor obligațiuni de ordin contractual sau legal care au constituit justificarea prelevării acestora. După aceea, datele sunt șterse fără întârziere, excepție făcând acele situații în care avem în continuare nevoie de acestea până la scurgerea unor termene legale de prescriere, în scopul constituirii de mijloace de probă în situația emiterii unor pretenții cu privire la acordarea unor drepturi de natură civilă sau pentru respectarea unor obligații de natură legală cu privire la termenele de stocare a respectivelor date.

În calitate de mijloace de probă, datele cu caracter personal trebuie stocate pe o durată de încă trei ani după scurgerea anului în care raporturile contractuale cu dumneavoastră au încetat. Eventuale pretenții se prescriu în conformitate cu termenul uzual legal de prescriere, cel mai devreme odată cu acest termen.

Însă și după aceea suntem obligați să stocăm, parțial, datele dumneavoastră cu caracter personal din considerente de ordin contabil. Motivul pentru care trebuie să procedăm astfel rezidă în obligațiile de ordin legal cu privire la asigurarea documentării rezultate din prevederile Codului Comercial, ale Codului Fiscal, ale Legii bancare, ale Legii cu privire la spălarea de bani, precum și ale Legii cu privire la tranzacționarea de titluri de valoare. Termenele de stocare a documentațiilor prevăzute în aceste reglementări juridice se referă la perioade care variază între doi și zece ani.

5. Drepturile care vi se cuvin

Vi se cuvine dreptul de a cere, în orice moment, să fiți informat cu privire la procesarea de către noi a datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră. În cadrul obligației de informare pe care o avem, noi vă vom explica modul în care se efectuează procesarea datelor și vă vom pune la dispoziție o prezentare generală a datelor cu caracter personal care au fost stocate de către noi cu privire la persoana dumneavoastră.

În situațiile în care datele cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră stocate de către noi sunt greșite sau nu mai sunt actuale, aveți dreptul să solicitați corectarea respectivelor date.

În afară de aceasta, vi se cuvine dreptul să solicitați ștergerea datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră. În situațiile în care, în mod excepțional, o astfel de ștergere nu este posibilă ca urmare a existenței unor alte obligații de natură juridică, respectivele date vor fi blocate, astfel încât acestea să nu mai poată fi folosite decât în respectivele scopuri de natură legală. În afară de aceasta, puteți dispune limitarea procesării datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră, spre exemplu în situația în care sunteți de părere că datele cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră stocate de către noi nu sunt corecte.

Vi se mai cuvine și dreptul cu privire la portabilitatea[7] datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră, care ne obligă, spre exemplu, să vă punem la dispoziție o copie digitală a datelor cu caracter personal stocate de către noi până la momentul respectiv.

În vederea exercitării drepturilor ce vi se cuvin descrise mai sus vă puteți adresa, în orice moment, la adresa de contact menționată în partea introductivă. Acest lucru este valabil și în situațiile în care doriți să intrați în posesia de copii ale unor garanții care să demonstreze respectarea unui nivel adecvat de protecție a datelor.

În afară de aceasta, aveți dreptul să vă opuneți procesării datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră, în conformitate cu prevederile Art. 6 alin. 1, lit. e sau f ale Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ]. Totodată, vi se cuvine și dreptul de a depune plângeri la autoritatea competentă pentru supraveghere protecției datelor. Puteți exercita acest drept în fața unei autorități de supraveghere din statul membru UE în care se află fie domiciliul dumneavoastră, fie locul de muncă, fie locul în care considerați că v-au fost încălcate drepturile în materie.

6. Drepturile de revocare și de contestație

În conformitate cu prevederile Articolului 7, alin. 2 al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ] vi se cuvine dreptul să revocați în raport cu noi, la orice moment, un accept pe care ni l-ați acordat la o dată anterioară. Aceasta va avea ca și consecință ca, în viitor, să nu mai procedăm la procesarea datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră, care a fost efectuată în baza respectivului accept. Revocarea acceptului nu afectează legalitatea procesării datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră efectuată până la momentul în care ați făcut uz de dreptul dumneavoastră de revocare.

În măsura în care procesarea datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră se efectuează în baza interesului nostru legitim, în conformitate cu prevederile Art. 6 alin. 1, lit. f al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ], vi se cuvine, în conformitate cu prevederile Art. 21 al Regulamentului General privind protecția datelor [ DSGVO ] dreptul de a înainta o contestație cu privire la procesarea datelor cu caracter personal care se referă la persoana dumneavoastră și de a ne preciza motivele respectivului demers, rezultate din situația dumneavoastră particulară și care, în opinia dumneavoastră, justifică prevalarea interesului dumneavoastră legitim în materie. În situațiile în care contestația dumneavoastră are în vedere procesarea datelor în scopuri de realizare a unei publicități directe, vi se cuvine un drept de contestație cu caracter general, astfel încât vom da curs solicitării dumneavoastră fără să mai fie necesar să menționați motivele de susținere a acestui demers.

În situațiile în care doriți să faceți uz de drepturile dumneavoastră de revocare și de contestație este suficient să adresați o notificare informală, la datele noastre de contact menționate în partea introductivă.

7. Modificări ale Declarației cu privire la protecția datelor

Este posibil ca prezenta Declarație cu privire la protecția datelor să fie revizuită, spre exemplu în situațiile în care procedăm la adaptarea paginii noastre de internet sau atunci când cerințele de natură juridică sau administrativă suportă modificări.


[1] DSGVO – prescurtare în limba germană de la Datenschutz-Grundverordnung ( Nota traducătorului )

[2] BDSG – prescurtare în limba germană de la Bundesdatenschutzgesetz ( Nota traducătorului )

[3] Vezi https://ro.wikipedia.org/wiki/Cookie ( Nota traducătorului )

[4] Vezi https://webmaster.md/ro/articole/marketing-pr-smm/… ( Nota traducătorului )

[5] Vezi și https://ro.wikipedia.org/wiki/AdWords ( Nota traducătorului )

[6] Vezi și https://ro.wikipedia.org/wiki/Func%C8%9Bie_hash

[7] Vezi și http://revista.universuljuridic.ro/dreptul-la-port… ( Nota traducătorului )